Френският футболист на италианския Ювентус Пол Погба сравни някои от съотборниците си, които са били в ролята на лидери в различни етапи от кариерата си, като Златан Ибрахимович и Андреа Пирло.

"Има различни видове лидери. Видях Златан Ибрахимович като суров лидер", заяви Погба пред телевизия Al Jazeera.

"Той иска да побеждаваш и го казва по груб начин, но аз го харесвах. На някои хора им харесва, на други не. Може да вдигне хората, но и да ги срине. С него трябва да имаш силна психика в стил Майкъл Джордан. Патрис Евра пък бе лидер в националния отбор на Франция и в Манчестър Юнайтед. Той бе напълно различен. Много спокоен. Казваше нещата по друг начин, но и той можеше да бъде твърд. Тук в Италия Андреа Пирло бе лидер на терена. Той не говореше много в съблекалнята, но на терена вдъхваше самочувствие", коментира още Пол Погба.

"Не мога да кажа, че аз съм лидер, защото хората казват дали си лидер или не. Бих направил всичко за победата. Давам най-доброто от себе си за съотборниците си и тима, за да побеждаваме", добави французинът.

Попитан дали е доволен от кариерата си като футболисти, той отговори: "Винаги искам повече, алчен съм за повече. Бил съм наистина щастлив, но това никога не е достатъчно. Вижте Кристиано Роналдо или Лионел Меси, които винаги трябва да се доказват отново, въпреки че са Кристиано и Меси."