Европейската квалификация между Румъния и Косово снощи в Букурещ, бе прекъсната за почти час, след  като гостуващите играчи отказаха да играят в знак на протест. 

Те бяха ядосани от скандиранията на феновете на домакините, които ги провокираха с викове „Косово е Сърбия“, а и разпънаха и плакат с такъв надпис на трибуните. 

Както е известно политическият конфликт между бившата сръбска провинция, в която има предимно албанско население и Сърбия, остава сериозен, въпреки обявената независимост през 2008-а. 

Една голяма част от света признава Косово, но има и доста други държави, сред които са Сърбия и Румъния, които не го правят. В резултат след 18 минути футбол снощи, гостите се прибраха в съблекалнята и отказаха да играят. 

Последваха предупреждения за местните фенове, като все пак след  около 50 минути двубоят бе подновен и предложи доста битка и твърди влизания. 

Резултатът остана 0:0 дълго време, след като домакините изпуснаха дузпа след паузата, когато ударът на Николае Станчу бе спасен от Ариянет Мурич. Все пак с късни голове на Станчу в 83-ата минута и на Валентин Михайла дъблоко в добавеното време, домакините спечелиха с 2:0 и с 12 точки от 6 мача са втори в групата, на 2 точки от Швейцария. Косово има само 4 точки.