Новият нападател на Байерн Мюнхен Хари Кейн заяви, че е имало причина да подпише с Байерн Мюнхен и тя е била да спечели Шампионската лига.

Англичанинът, който през лятото стана най-скъпото попълнение в историята на баварците, каза това ден преди дебюта си в най-комерсиалния футболен турнир за новия си отбор. В сряда Байерн посреща Манчестър Юнайтед в двубой от група "А".

"Имаше причина Байерн да ме вземе и тя е, че всички в клуба искат да спечелят Шампионската лига. Ще направя всичко необходимо, за да се случи това", каза голмайстор номер 1 на Тотнъм за всички времена.

"Отбор като Байерн, който е спечелил 11 поредни титли, е изграден за успехи. Нашата цел е да продължим серията си в първенството и да бъдем успешни в останали надпревари. Шампионската лига е най-важната от тях, а фактът, че този сезон финалът е на "Уембли", прави това издание на турнира още по-специално. Не мисля все още за финала, защото първата ни задача е да преодолеем групата", обясни Кейн на пресконференцията преди срещата.

Капитанът на националния отбор на Англия, който вече вкара четири гола за Байерн, даде добра оценка на представянето си до момента, но подчерта, че може да се представя и по-добре.

Той добави, че очаква много труден мач срещу Манчестър Юнайтед, който ще търси начин да се реваншира след двете последователни загуби във Висшата лига от Арсенал и Брайтън. Кейн призна, че "червените дяволи" са имали интерес към него през лятото, но е искал трансфер единствено в Байерн.

Старши треньорът на баварците Томас Тухел подкрепи Кейн в думите му, че се очертава непредвидим сблъсък.

"Юнайтед винаги е много опасен опонент, защото имат играчи с невероятни индивидуални качества. Техните резултати до момента не отговарят на нивото им и ние трябва да бъдем внимателни", подчерта Тухел.

Срещу Манчестър Юнайтед старши треньорът на Байерн ще може да разчита на крилото Кингсли Коман, който е възстановен от контузия. Плеймейкърът Джамал Мусиала пък вече е готов да започне като титуляр, след като доскоро бе в лазарета, но Тухел призна, че още не е решил как точно да го използва. Под въпрос за мача е опорният халф Йошуа Кимих, който е с лека контузия от срещата с Байер Леверкузен през уикенда. Новото попълнение в тима Рафаел Герейро тренира със съотборниците си, но още не е готов за игра.