Идването на Лионел Меси продължава да мобилизира футбола в Съединените щати. Major League Soccer представи списъка на най-продаваните фланелки тази година, а капитанът на аржентинския национален отбор води класацията.

Почти четири месеца след потвърждението за пристигането му в Интер Маями, звездата се появява на първо място на подиума на най-търсените фланелки в американския шампионат. От дебюта си на 21 юли срещу Круз Азул за Купата на Лигата, номер 10 натрупа 11 отбелязани гола и вече вдигна първия си трофей. След него по брой продадени фланелки в класацията се нареждат бразилецът Жоао Клаус от Сейнт Луис Сити и германецът Хани Мухтар от Нешвил, пише „Труд“.

Топ 10 на най-продаваните фланелки на MLS през 2023 г

Лионел Меси (Интер Маями)

Жоао Клаус (Сейнт Луис Сити)

Хани Мухтар (Нешвил СК)

Себастиан Дриуси (ФК Остин)

Карлос Вела (LAFC)

Джордан Морис (Сиатъл Саундърс)

Раул Руидиаз (Сиатъл Саундърс)

Тиаго Алмада (Атланта Юнайтед)

Едуард Лоуен (Сейнт Луис Сити)

Кристиан Ролдан (Сиатъл Саундърс)

През последните няколко часа клубът на Меси Интер Маями представи новата си фланелка, която на черен фон е обогатена с много цветове. Клубът използва еквадорския играч Диксън Аройо като модел. Фланелката обаче няма да се ползва в шампионата, но вече се предлага в официалния магазин на цена от 70 долара с номер 10.

Днес се появи новина, че Меси може да носи фланелката на Интер срещу детския си клуб - Нюелс Олд Бойс, който вече започва да планир следващия сезон с една подробност - приятелски мач срещу Интер Маями.

В Росарио са оптимисти и вярват, че има големи шансове тимът да успее да проведе подготвителен двубой срещу отбора на Лео, който от пристигането си спечели Купата на лигата и наскоро загуби Купата на US Open. Във Флорида от своя страна признават, че преговорите ще се проведат през януари или февруари 2024 г.

Наставникът на Меси в Интер Тата МАртино е шампион с Нюелс като играч (1987-88, 1990- 91 и 1992) и като треньор (2013). Меси беше част от младежкия отбор на тима между 1994 и 1999 г.