Дейвид Бекъм не крие емоциите си вече няколко месеца, откакто Лионел Меси официално премина в неговия Интер Маями, за да се превърне в най-голямата звезда, стъпвала някога в MLS. Британската легенда признава, че това е повратен момент в кариерата му на футболен бос, защото е резултат на 10-годишно плануване и 4-годишни преговори.

Визията ми винаги е била да привличам най-добрите играчи в Интер Маями. Като собственик на отбор, винаги искаш най-добрите състезатели, но това си е предизвикателство. Промъкнах се веднъж в хотела на бащата на Меси преди около четири години в Барселона, за да се срещнем. Тогава още не бяхме готови, за да го привлечен, но и той не беше готов. Казах на баща му, че го искам в Маями, когато е готов. Продължихме разговора си и работихме по това в следващите четири години. Когато той се озова в ПСЖ, видяхме възможност. Или щеше да се върне в Барселона, или... е, тогава всичко се нареди и продължихме преговорите. Знаехме, че ще промени клуба, първенството и спорта и всичко отива отвъд това с нещата, които прави на и извън терена. Да привлечеш човек, като него, е истинска мечта. Същото важи за Жорди Алба и Серхио Бускетс. Но с привличането на Лео всичко се промени. Децата от академията вече имат човек, който е спечелил всичко и могат да се учат от него. Той им служи за пример“, сподели Бекъм в подкаста Stick to Football.

В първите си 12 срещи за американския клуб Меси отбеляза 11 гола и даде 5 асистенции. Той имаше ключове роля и в спечелването на Купата на лигата в САЩ, въпреки факта, че съвсем наскоро навърши 36 години.