Аржентинската суперзвезда Лионел Меси може да пропусне и гостуването на Интер Маями срещу Чикаго Файър на 5 октомври от редовния сезон на американската футболна Мейджър Лийг Сокър.

Над 61 хиляди души вече са закупили билети за срещата на „Солджър Фийлд“. Много от тях очакват да видят седемкратния носител на Златната топка и световен шампион с Аржентина от Мондиал 2022, а домакините им отправиха оферта да се появят независимо дали Меси играе или не, пише агенция АП.

„Чикаго Файър е развълнуван да посрещне Интер Маями тази седмица. Все още не знаем официално дали Лионел Меси ще бъде на разположение за мача утре, тъй като няма гаранция дали един спортист ще играе или не. Разбираме, че много от нашите фенове ще бъдат разочаровани, ако нямат шанса да го видят в игра. Разбираме, че има много хора, които ще дойдат на стадиона за първи път и сме развълнувани да ги посрещнем, и да им дадем възможност да станат дългосрочни наши привърженици с една чудесна атмосфера“, написаха от клуба в изявление.

„За да покажем колко ценим феновете, Чикаго Файър ще предложи кредит от 250 долара за нови членства за следващия сезон или кредит от 50 долара за всеки, който не може да използва кредита за нов член – на всички притежатели на единични билети, които посетят нашия мач срещу Интер Маями, независимо кои играчи могат да се появят на терена“, добавиха още от лагера на домакините.

Очакваното масирано присъствие на трибуните на „Солджър Фийлд“ ще бъде рекордно за Чикаго. Футболният клуб записва средна посещаемост от 14 хиляди зрители през настоящия сезон.

36-годишният Лионел Меси пропусна четири от последните пет мача на Интер Маями, плюс един за националния тим на Аржентина. Той игра единствено в срещата с Торонто на 20 септември, когато бе заменен още преди почивката заради проблем с разтежение. Старши треньорът на Интер Маями Тата Мартино отхвърли информациите, че аржентинецът е аут до края на сезона. Отборът от Маями заема 13-о място в Източната конференция на 4 позиции и 4 точки от последното плейофно място в Мейджър Лийг Сокър. Загуба срещу Чикаго Файър няма да елиминира Интер Маями от битката за плейофите, но ще намали значително надеждите за класиране.

След срещата в Чикаго, Интер Маями има още три мача – у дома срещу Синсинати в събота, отложен двубой като домакин на Шарлът на 18 октомври и финално гостуване на Шарлът на 21 октомври.

Меси записа 11 гола в 12 мача за Интер Маями след като подписа с отбора, който има актив от 8 победи и 4 загуби, когато аржентинецът играе.