Саудитска Арабия е готова да се откаже от забраната за консумация на алкохол в името на това да приеме домакинството на Световното първенство по футбол през 2034 г., научихме от The Sun.

Страната недвусмислено заяви желанието си да се превърне в най-големия спортен център в света с милиардите, които всяка година се наливат в инфраструктура, спонсорски договори и мащабни трансферни инвестиции в местните клубове. Мондиалът просто би бил поредната крачка в тази посока.

Катар през изминалата зима претърпя сериозни щети, след като излъга феновете, че ще позволи да се пие алкохол по време на мачовете от шампионата, но току преди началото на турнира стана ясно, че това е невъзможно. Дори един от големите брандове - Budweiser, трябваше да потърси друга дистрибуция за няколко милиона кенчета и бутилки, предназначени именно за надпреварата в Близкия Изток.

В момента се налагат глоби на чужденците, които не спазват ограниченията в ислямските републики, като дори при по-тежки провинения се предвижда и затвор.