Селекционерът на националния отбор на Нидерландия по футбол Роналд Куман се надява тимът му да победи Франция в петък вечер в Амстердам в среща от квалификациите за Европейското първенство през 2024 година, въпреки че съставът е засегнат сериозно от контузии.

„Виждам луди резултати всяка седмица. Надяваме се да направим такъв план, който да затрудни Франция и да постигнем някакъв резултат“, коментира Куман на пресконференция.

„Разбира се, че осъзнаваме, че нямаме най-силния отбор, но това не значи нищо във футбола. Виждам мачове и резултати всяка седмица, при които се питаш как са се получили“, добави селекционерът на Нидерландия.

Отборът загуби важни фигури като полузащитникът Френки де Йонг, Матайс де Лихт и нападателите Мемфис Депай и Коди Гакпо още преди обявяването на състава миналия петък, а от тогава сред контузените попаднаха вратарят Марк Флекен, Стивън Бергхаус и Теун Коопмайнерс.

„Каква е причината за тези отпадания? Определено има общо с календара. Понякога са конкретни футболни контузии, но също така виждам и доста мускулни травми. Франция също загуби трима футболисти“, продължи Роналд Куман.

„Но изглежда нищо не може да се направи относно календара, който е невъзможно пълен. Опитвам се да разговарям всяка година с УЕФА, но нещата стават все по-луди. Само погледнете към Мондиал 2030 с мачове на три континента“, каза още Куман.

Тимът на Франция оглавява група Б на квалификациите за Евро 2024 със стопроцентов актив след пет мача, а Нидерландия дели второто място с Гърция с по 9 точки.