Испания тресна 2:0 Шотландия в мач от група А на европейските квалификации. Мората (73) и Сансет (86) донесоха победата за иберийците.

С успеха селекцията на Луис Де Ла Фуенте  събра 12 точки и е на второ място. Лидер е Шотландия с 15, но и мач повече.

С победата пък Ла Фурия Роха си върна за загубата в първия мач между двата тима. Тогава Испания падна 0:2.


След само 70 сек Испания можеше да води в резултата. Феран Торес обаче пропусна чудесен шанс за Ла Фурия Роха. Нападатлят на Барселона бе изведен сам срещу вратаря на гостите и пробва да го преодолее с техничен удар, но топката излезе в аут.

В 10-ата минута иберийците имаха нов шанс за нов. Тогава Дани Карвахал намери Гави в наказателното поле, но Маккена се намеси решително и изби топката.

След половин час игра Испания отново профука възможност пред гола. Мората се озова сам срещу вратаря, но не успя да прати топката в мрежата. И да беше успял обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, защото нападателят бе в засада.

В 34-ата мин и гредата спаси Шотландия. Шут на Оярсабал бе блокиран, но топката попадна у Микел Мерино, който стреля, но ударът му срещна дясната греда на Ангъс Гън.

В края на полувремето испанците най-сетне вкараха във вратата на съперника. Мората тръгна да се радва, но съдията вдигна висока флага си заради засада.

3 мин след почивката пробив на резервата Браян Сарагоса излезе малко в аут.

В 56-ата мин Алваро Мората разпиля защитата на Шотландия. Капитанът на световния шампион от 2010 г. стреля технично, но за радост на стража на гостите топката излезе в аут.
 
Точно след час игра Скот Мактоминей вкара фантастичен гол от пряк свободен удар. Футболистът на Манчестър Юнайтед насочи по перфектен начин с фалцов удар кълбото и не остави шансове на Унай Симон, стреляйки почти от аутлинията. който обаче бе отменен след проверка с ВАР.
Голът обаче бе отменен след преразглеждане с ВАР. На монитора съдията видя, че  Хенри леко избутва Симон и отсъди нарушение.


В 73-ата мин се случи логичното и Испания вече бе напред в резултата. Центриране на резервата Хесус Навас отдясно бе засечено от Алваро Мората, който с глава отклони топката за 1:0.

В заключителните минути на срещата селекцията на Луис Де Ла Фуенте логично стигна до още един гол. Той бе дело на друг футболист, появил се от пейката - Сансет. Пълният дебютантът в състава на испанците се разписа след груба грешка в защитата на гостите.

ИСПАНИЯ - ШОТЛАНДИЯ 2:0

Мората (73);  Сансет (86)

Стартови състави:

ИСПАНИЯ: Симон, Балде, Лапорт, Норман, Карвахал, Мерино, Родри, Гави, Оярсабал, Феран Торес, Мората

ШОТЛАНДИЯ: Гън, Робъртсън, Маккена, Хендри, Портеус, Хики, Кристи, Макгрегър, Мактоминей, Макгин, Дайкс