В лагера на Шотландия очаквано останаха доста недоволни от ВАР след загубата от Испания с 0:2, която не позволи на тима рано да се класира за Евро 2024. 

При 0:0 гол на Скот Мактомини от свободен удар бе отменен доста спорно, като първоначално остана съмнения за нарушение срещу вратаря на Джак Хендри, а след това се оказа, че е отсъдена засада, което естествено ядоса британците. 

„Това промени мача. Разочаровани  сме, защото ситуацията не бе ясна. Джак пристъпи, но нямаше никакъв шанс вратарят да спаси удара. Първоначално ни казаха, че е нарушение, а след това промениха отсъждането на засада. Ударът е голям, защото с този гол можехме да се класираме. И все пак не трябва да сме чак толкова недоволни. Бяхме близо до класиране и ще постигнем сами, без да разчитаме на други“ заяви вицекапитанът Джон Макгин. 

„Не мисля, че имаше нещо чак толкова при ситуацията. Попадението променяше сериозно нещата в наша полза, а след като не бе зачетено испанците се вдъхновиха. Жалко е, но все още всичко зависи от нас“ добави защитникът Скот Маккена. 

Селекционерът Стив Кларк се опита да гледа философски на случилото се. „Това  е решения на ВАР, което този път е срещу нас, така че трябва да продължим напред. Важното е, че показахме, че сме добър отбор. Вторият гол е сериозен комплимест за Испания, защото ние стояхме наистина добре. Ако в неделя резултатите не са в наша полза, ще стигнем до финалите през ноември. Все пак е ясно, че момчетата са разочаровани, тъй като не дойдохме тук, за да загубим“ заяви той.