Белгия се класира на Евро 2024, побеждавайки Австрия по много любопитен начин с 3:2 като гост.

"Червените дяволи" имаха аванс от три чисти гола до 73-ата минута, но все пак трябваше да треперят до последно, за да подпечатат класирането си за шампионата на стария континент в Германия догодина.

Доди Лукебакио откри още в 12-ата минута, за да удвои десетина минути след почивката. Още преди изтичането на час игра Ромелу Лукаку ликвидира интригата.

Тя обаче все пак "покълна", защото австрийците показаха характер, след като до 73-ата минута се отличаваха предимно с неточни стрелби. Точно тогава обаче халфът на Байерн Конрад Лаймер намали пасива на своите, които болучиха бонус и заради червения картон на белгийския халф Амаду Онана.

Австрия натискаше и в 84-ата минута бившият полузащитник на Байерн и настоящ такъв на Борусия Дортмунд Марсел Забитцер вкара от дузпа. До края беше много напрегнато, но Австрия не успя да стигне до точката, завършвайщи мача само с четири точни шута (при 5 точни изстрела за гостуващия отбор).

Така Белгия събра 16 пункта и вече е недостижима за третия в групата - Швеция (6 точки и мач по-малко). Австрия е на второ място с 13 точки и все още е тежък фаворит да последва белгийците към Евро 2024.