Новият мениджър на Рейнджърс Филип Клеман обяви, че иска да спечели всичко с шотландския клуб и е отхвърлил по-изгодни оферти, за да работи на „Айброкс”. 

Белгиецът замени начело на клуба Майкъл Бийл, който остана на позицията само 10 месеца и сега ще трябва да покаже, че тимът може да се конкурира с доминанта Селтик. 

„През последните месеци разговарях с няколко клуба в Европа, а и извън Европа и усетих, че това е най-правилният проект. Търсех страстен клуб, с много фенове и ръководители, които са силно амбициозни. Те искат да променят нещата по начин, по който и аз считам за правилен, така че идеите ни определено се препокриха” обясни Клеман. 

„Първият ми разговор наистина бе с Греъм Сунес, който ми обясни какъв е статутът на клуба и какво очакват феновете от него. След това вече говорих и с други хора и събрах необходимата информация, за да взема наистина добро решение. Имах по-добри предложение от финансова гледна точка, но не това е най-важното за мен. Просто търсех дългосрочен проект и развитие” добави той. 

„Има неща, които могат да се променят, но и доста потенциал. Знам обаче, че ни предстои много работа. Ден след ден целта е да се подобрим, но все пак ще ни е необходимо време. Трябва да действаме крачка по крачка, защото е невъзможно на наложа философията си за няколко дни. Целта е да играем доминиращ и резултатен футбол и знам, че можем да го постигнем. Заедно този отбор може да израсне. Трябва ни добра организация, но в крайна сметка всичко опира до победите” каза още Клеман. 

Неговият официален дебют ще бъде тази събота в домакинство срещу Хибърниън.