Франция срази Шотландия с 4:1 в контрола играна на „Стад Пиер Мороа“ в Лил. Петлите изостанаха в началото, но след това доминираха  тотално, за да стигнат до триумфа, като защитник се превърна в герой с две попадения. 

И двата тима вече си осигуриха място на европейското първенство догодина, като промените в състава на гостите бяха повече, но и при французите имаше разлики. 

Мачът започна със закъснение от около 25 минути заради това, че феновете влизаха по-бавно на стадиона, но пък след това те се насладиха на страхотен двубой. 

Шотландците хвърлиха ръкавицата в 11-ата минута, когато Камавинга сбърка едно подаване и прати топката към Били Гилмор, който без да се колебае я прати в далечния ъгъл. 

Петлите обаче веднага вдигнаха темпото и бързо изравниха. В 16-ата минута Бенжамен Павар се придвижи отлично и засече с глава след корнер, за да реализира с помощта на далечната греда. 

Играейки като централен защитник, а не като краен, Павар блесна и в 24-ата минута, когато се възползва от подаване на Мбапе, за да вкара нов гол с глава и да направи обрата пълен. 

В 38-ата минута бранителят бе на косъм от сензационен хеттрик, но се размина на далечната греда след отличен пас на Мбапе. Секунди по-късно обаче, последва намеса на ВАР заради дърпане срещу Оливие Жиру и реферът отсъди дузпа, която Мбапе реализира безапелационно и направи 3:1. 

След почивката Франция продължи да има предимство и логично стигна до нов гол. В 70-ата минута Гризман засече в напречната греда подаване на Тюрам, след което топката попадна идеална на резервата Кингсли Коман, който с мощен шут реализира. 

В 80-ата минута Тюрам удари нова греда за домакините, докато Армстронг не успя да преодолее Менян при добра ситуация за гостите малко след това.