Зинедин Зидан и Лионел Меси се изправиха очи в очи в тв предаване. Разговорът им, в който си изказаха куп комплименти, ще се разказва дълго.

Зинедин Зидан и Лионел Меси белязаха различни епохи в историята на футбола. Зидан излиза на сцената в средата на 90-те години на миналия век, а след оттеглянето му през 2006 г. на голямата сцена излиза Лионел Меси. Съперниците бяха на терена, тъй като Зидан водеше Реал, а Лео играеше за Барселона. Те обаче изпитват голямо уважение един към друг, независимо от съперничеството.

„Виждах нещата на терена по-бързо от другите. Аз бях със секунда пред другите, но ти си с три секунди пред всички. Наистина е жалко, че не можахме да играем заедно“, каза Зидан на Меси.

 „Ако трябва да го опиша с една дума – Магия. Днес мога да му кажа лице в лице колко много го обичам като играч. Той е магия, чиста магия. Малцина са подобните на него, но никой като него”, бяха думите на Зидан.

Лео също не пропусна да направи комплимент на легендарния французин. „Трябва да кажа, че те обожавам. Не сме играли заедно, играхме един срещу друг, ти като треньор и аз като играч. Винаги съм те уважавал и съм обожавал всичко, което правиш. Не казвам това, защото си тук, казвал съм го и преди. Зидан е един от най-великите играчи в историята и винаги съм го обичал и уважавал. Страдах много заради него, докато беше в Мадрид“.