Системата на градския транспорт в Париж няма да е готова, за да поеме наплива от хора по време на Олимпийските игри следващото лято. Това обяви кметът на града Ан Идалго, а думите ѝ предизвикаха остра реакция от политическите ѝ опоненти.

До началото на Игрите остават по-малко от девет месеца, като и към момента транспортната инфраструктура в Париж е претоварена и поставена под огромен натиск, като местни и туристи се оплакват от дългото чакане, препълнените превозни средства и мръсотията в тях. Пред телевизия TMC Идалго заяви, че инфраструктурата за Олимпиадата ще е готова навреме, но има две неща, които няма да са готови - общественият транспорт и проблемът с бездомниците. "Продължаваме да имаме проблеми с градския транспорт, не можем да осигурим нужния комфорт и точност за парижани. Има места, където системата няма да е готова и няма да има достатъчно влакове", каза тя.

Транспортният министър на Франция Клеман Боне, който е близък до президента Емануел Макрон, нападна с критики социалистката Идалго. "Тя не идва на работните срещи, но има мнение за другите. Не показва уважение към институциите и парижани", каза той.

Олимпиадата в Париж ще се проведе в периода 26 юли - 11 август. /БГНЕС