Мачовете във всички турски лиги бяха спрени за неопределено време, след като клубен президент удари съдия в края на двубой от местния елит снощи. 

Фарук Коча, който е начело на Анкарагюджу, нахлу на терена и тресна един на рефера Халил Юмут Мелер, след като тимът му получи гол в 97-ата минута в мача срещу Ризеспор. 

Фенове на Анкарагюджу също атакуваха игрището, като арбитърът падна на земята и бе ритнат, преди с помощта на полицията да успее да се прибере в съблекалнята. 

„Ние следим внимателно състоянието на Халил Юмут Мелер и му желаем бързо възстановяне. Тази нечовешка и жалка атака е срещу всички в турския футбол. Непрекъснатите коментари на клубни президенти, треньори и коментатори срещу съдиите обаче, доведе до всичко това. Ние ще накажем по най-суровия начин всички виновни за случилото се. По решение на Борда на Турската Федерация мачовете във всички лиги са отложени за неопределено време” се казва в официалното съобщение на федерацията. 

След случилото се предстои спешна среща на ръководителите на местния футбол, а дори и президентът на страната Реджеп Ердоган заклейми случилото се. „Спортът означава мир и приятелство и е несъвместим с насилието. Ние никаго няма да позволим насилието да се настави в турския спорт” каза той. 

Двама души вече са арестувани, а от Анкарагюджу побързаха да се извинят за случилото се, но със сигурност клубът ще бъде наказан сериозно. Отборът е 11-и в класирането, с 4 точки по-малко от Ризеспор.