Нападателят Пиер-Емерик Обамеянг се ползва с пълното доверие на старши треньора на Олимпик Марсилия Дженаро Гатузо, увери италианският специалист, цитиран от агенция АП. Бившият футболист на Борусия Дортмунд, Барселона, Челси и Арсенал първоначално имаше проблеми с адаптацията, но вече натрупа 12 гола в общо 21 мача от началото на сезона.

"Ще направя всичко, за да съм сигурен, че Пиер-Емерик ще реагира", заяви Гатузо по повод представянето на 34-годишния футболист. Обамеявг се разписа в три поредни срещи от Лига 1, което е най-доброто му постижение от септември 2019-а, когато носеше екипа на Арсенал.

"Може да е невероятно за вас, но не и за мен", каза италианският специалист пред журналисти след победата с 4:2 над Лориен през миналия уикенд.

"В кариерата ми като треньор съм срещал доста играчи. Мога да кажа, че той е истински професионалист. Сериозен е и работа здраво. Ако искаш да останеш в добра форма на 34 години, трябва да работиш върху силата на краката си. Той извлича ползи от работата си. Казах му, че моментът за него ще дойде и това се случи. Виждаме истинския Пиер-Емерик", коментира още Дженаро Гатузо.

Олимпик Марсилия ще гостува довечера на английския Брайтън в последния си мач от група В на турнира Лига Европа. Френският тим оглавява временното класиране с 11 точки, на една пред втория Брайтън.