Грандът от Амстердам Аякс продължава с трудния си сезон, след като бе елиминиран от аматьорския тим Херкулес след загуби с 2:3 от турнира за Купата на Нидерландия. ЮСВ Херкусен е отбор от четвърта дивизия на страната.

Воден в резултата с 0:2 в 82-рата минута, Аякс сякаш успя да се спаси в мача с късни голова на Бриан Броби и Чуба Акпом, които изравниха резултата.

Херкулес обаче успя да вкара трети гол чрез Матс Гротенберг в третата минута на добавеното време на срещата. Треньорът на аматьорския тим Рене ван дер Куй даде точно два процента шанс на отбора си преди мача.

Треньорът на Аякс Джон ван'т Шип не присъства на срамния мач на тима си, тъй като е в Австралия, където ще се състои сватбата на сина му.

Това е първи път, в който Аякс губи от аматьорски тим за Купата на Нидерландия. В предишните 29 пъти отборът от Австердам бе отбелязвал поне по четири попадение срещу скромните си съперници.

Аякс беше в зоната на изпадащите отбори в класирането на първенство, но се вдигна до петото място, като все пак изостава на 23 точки от ридера ПСВ Айндховен./БТА

Снимка: БГНЕС