Българският национал Илия Груев-младши игра 25 минути при загубата на Лийдс с 1:2 при гостуването на Престън Норт Енд в мач от 24-ия кръг на Чемпиъншип. Халфът се появи на терена в 68-ата минута на мястото на Глен Камара.

След нулево първо полувреме, втората част започна лошо за гостите, които трябваше да продължат с 10 души на терена. Вратарят им Илан Мелие беше отстранен в 53-ата минута заради неспортсменско поведение, а Йоел Пирьое беше заменен с втория вратар Карл Дарлоу. 4 минути по-късно Престън откри резултата чрез Алън Брауни, който засече центриране от ляво на Лиъм Милър.

В 77-ата минута Груев създаде чудесна възможност за гол. Той намери перфектно Дан Джеймс, който обаче предпочете да стреля извън наказателното поле и прати топката край дясната греда, вместо да влезе в наказателното поле.

Все пак в 83-ата минуна Лийдс получи дузпа заради нарушение точно срещу Дан Джеймс, а нидерландският защитник Паскал Струейк я вкара за 1:1. Лиъм Милър обаче се възползва от грешка в защитата на гостите и минута преди края на редовното време донесе успеха на Престън.

Лийдс остана на 3-ото място в класирането, като с 45 точки изостава на 7 от втория Ипсуич и на 13 от лидера Лестър. Престън е вече на 7-о място с 35 пункта.