Когато Кристиано Роналдо плака, след като отборът на Португалия беше елиминиран от Мароко на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар миналата година, феновете подозираха, че това е последното му участие на Световното първенство и че е почти невъзможно да играе на следващото, когато ще е на 41 години.

Селекционерът на португалския национален отбор Роберто Мартинес обаче обяви, че е възможно Роналдо да играе през 2026 г., тъй като си е поставил голяма цел. Твърди се, че футболистът на Ал-Наср иска да достигне 250 мача в националния отбор и за да се случи това, ще му трябват поне още три години. В момента той има 205 мача с португалската фланелка.

Той играе за родината си от 2003 г. и досега е вкарал 128 гола, припомня "Труд". Въпреки че Мартинес не го е обявил публично все още, ясно е, че има още една причина Роналдо да играе на Мондиала в САЩ, Канада и Мексико и това е броят на головете. В кариерата си до момента той е отбелязал 872 гола в официални мачове, така че няма да пропусне възможността да достигне кота 1000.

Снимка: БГНЕС