Легендата на Арсенал и Франция Тиери Анри разкри, че е страдал от депресия по време на звездната си кариера.

46-годишният футболист, който спечели Световното първенство с Франция и е най-резултатният голмайстор на Арсенал за всички времена, сподели в подкаста "Diary of a CEO", че пандемията от коронавирус го е накарала да оцени борбата си с психичното здраве, тъй като е плакал "почти всеки ден".

Анри свързва това с миналото си и търсенето на одобрение от баща си, който често е критикувал изявите му като млад играч.

"През цялата си кариера, а и откакто съм се родил, сигурно съм бил в депресия", казва Анри.

"Знаех ли го? Не. Дали съм правил нещо по въпроса? Не. Но се адаптирах към определен начин. Това не означава, че вървя направо, но вървя. Трябва да поставиш единия крак (напред) и да вървиш. Това са ми казвали още от малък.

"Никога не съм спирал да ходя, тогава може би щях да разбера. (Но по време на) Ковид - спрях да ходя. Не можех да го правя. Тогава започваш да осъзнаваш."

Анри беше начело на Монтрал Импакт, когато пандемията удари, оставяйки го изолиран и на другия край на света от семейството му.

"Бях в изолация в Монреал и това, че не можех да виждам децата си в продължение на една година, беше тежко", добавя той.

"Сълзите ми идваха сами. Не знам защо, но може би те бяха там много дълго време."

"Технически погледнато, това не бях аз, а младият аз. (Плачеше за) всичко, за което не получи одобрение."

Анри, който сега е треньор на отбора на Франция до 21 години, заяви, че желанието на баща му е било той да бъде "невероятен футболист" още от момента, в който е държал сина си в ръце.

"Като малко момче винаги е било "не се справи толкова добре". Така че очевидно, когато чуваш това по-често, това ще остане в теб", каза Анри.

"(Това) до известна степен помогна на спортиста, (това) не помогна толкова много на човека".