Феновете на митичния стадион „Анфийлд“ изживяха нова магическа вечер, след като техният Ливърпул осъществи пореден шеметен обрат. Хората на Юрген Клоп обърнаха с 2:1 гостуващия Фулъм в първия полуфинал за Карабао Къп.

Лондончани откриха резултата в 19-ата минута чрез Уилиан. В рамките на 3 минути след почивката между 68-ата и 71-ата мърсисайдци стигнаха до успеха. Първо Къртис Джоунс изравни, а след това резервата Годи Гакпо заши 4-тия си гол в тазгодишното издание на надпреварата. Така „червените“ взеха аванс преди реванша в Лондон на 24 януари.

Домакините имаха териториално превъзходство през почти целия мач, въпреки че са в доста осакатен състав, а звездите Мохамед Салах и Уатаро Ендо липсваха, защото се присъединиха към националните си отбори за континенталните шампионати на Африка и Азия. "Червените" сякаш леко проспаха първото полувреме, но мощният им натиск след почивката доведе до благоприятния резултат в първата част от турнирния сблъсък с "котиджърс".

Съвсем логично двубоят започна с натиск на Ливърпул. В 7-ата минута Бернд Лено спаси удар на Къртис Джоунс. Малко след това Диого Жота не успя да се възползва от грешка на защитата на гостите и не уцели целта.

Така доста изненадващо лондончани смразиха трибуните на „Анфийлд“, откривайки резултата в 19-ата минута. Тогава Върджил ван Дайк сгреши, а топката се озова у Андреас Перейра, който намери връхлитащия Уилиан, а бразилецът шутира между краката на Ван Дайк и матира Келехър – 0:1.

Ливърпул се хвърли в атака, но не стигна до изравняване. Така паузата дойде при преднина за Фулъм.

Веднага след антракта Ливърпул пропусна нов отличен шанс. Раян Гравенберх имаше страхотна възможност да обстрелва вратата на гостите от дъгата на пеналта. Нидерландецът проби мощно, но би покрай лявата греда.

Натискът не стихваше. С нови пропуски блеснаха Алексис Мак Алистър и Къртис Джоунс. Последва неточност и на Жота.

След това и гостите пропиляха няколко добри слизания към вратата на домакините. Най-добрата възможност за Фулъм профука Боби Рийд в 63-ата минута, когато прояви егоизъм и стреля, а не подаде на свой съотборник.

Логичното се случи в 68-ата минута. Лено отрази изстрел на Мак Алистър, но топката се озова у Къртис Джоунс, който шутира от дъгата на пеналта, кълбото рикошира в тялото на Диоп и влетя в мрежата – 1:1.

Само 3 минути по-късно се стигна до пълен обрат. Жота изведе Нунес отляво, а уругвайският таран върна към Коди Гакпо, който от малък ъгъл заши топката в мрежата – 2:1.

До края домакините не успяха да вземат по-солидна преднина преди реванша в столицата на Англия. Цели четири пъти Дарвин Нунес, който също влезе като резерва, не съумя прати топката в мрежата на Лено, след като германският страж се справяше с ударите му.

Любопитното е, че през декември Ливърпул отново обърна „котиджърс“, но в двубой от Висшата лига. Тогава двубоят на „Анфийлд“ завърши 4:3. След 2 седмици на „Крейвън Котидж“ на хората на Юрген Клоп няма да им е никак леко, за да направят последната крачка към целта им да се класират на финал за спечелване на първи трофей през тази кампания.

Ливърпул – Фулъм 2:1

Голмайстори: 0:1 – Уилиан (19), 1:1 Къртис  Джоунс (68), 2:1 – Коди Гакпо (71)

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Конате, Ван Дайк, Гомес, Мак Алистър, Джоунс, Гравенберх, Елиът, Жота, Диас

Фулъм: Лено, Кастан, Адарабийо, Диоп, Робинсън, Палиня, Харисън Рийд, Боби Рийд, Перейра, Уилиан, Хименес