Бившият капитан на Ливърпул Джордън Хендерсън си тръгна от Ал Етифак и е все по-близо до преминаване в Аякс, пише „Скай Спортс“. 

Клубът от Саудитска Арабия се съгласи да прекрати договора на футболиста след само 6 месеца, след като стана ясно, че халфът не е щастлив и иска да си тръгне. Той записа 19 участия за Ал Етифак. 

„Саудитската Про Лига, Футболната федерация на Саудитска Арабия и Ал Етифак са радостни, че се стигна до бързо споразумение, за да може всеки да продължи напред. Ние уважихме решението на Хендерсън, който служи професионално на клуба, но не успя да се установи, да напусне“ се казва в официалното съобщение. 

От Аякс веднага реагираха и днес изпратиха специална делегация до Острова, за да се срещне с представители на Хендерсън в опит да стигнат до споразумение за договор. Нидерландският тим предлага на полузащитника контракт за 18 месеца с опция за още една година. Ако всичко се развие добре, от Аякс са готови бързо да организират медицински тестове за ветерана, за да може той да бъде на линия още за неделния мач срещу Валвайк.