Агибу Камара вкара гол през второто полувреме, за да донесе победата с 1:0 на Гвинея над Гамбия в среща от втория кръг в група С на турнира за Купата на Африканските нации. Гвинейците вече имат 4 точки, с 2 по-малко от лидера Сенегал, който вчера срази Камерун с 3:1. Но и с този актив тимът на треньора Каба Диавара гледа уверено към осминафиналите.

Камерун има 1 точка и в последния си мач играе с Гамбия в опит да събере още три и също да продължи към осминафиналите като един от четирите най-добри трети отбора. Гамбия е без актив.

Гвинея доминираше през по-голямата част от срещата с тима на Гамбия, за който започнаха като титуляри и вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гайе и централният бранител на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг. Стоперът напусна терена в 81-ата минута, отстъпвайки мястото си на бившия нападател на ЦСКА Али Соу в опит да изравнят резултата.

Камара вкара топката във вратата в 69-ата минута след чудесен, елегантен пас от Морган Гилавоги, но отборът му заслужено се поздрави с победата. По този начин те взеха и частичен реванш над този съперник, който ги елиминира на осминафинал на предишното издание на турнира.