Саудитският Ал Насър на Кристиано Роналдо разби с 6:0 американския Интер Маями в приятелска среща, проведена в Рияд. Бразилската звезда на домакините Талиска избухна с хеттрик, след като се разписа за 2:0 в 10-ата минута, а заши попадения още в 51-ата и в 73-ата минути.

Иначе Отавио откри още в 3-ата, а друг популярен европейски футболист в лицето на защитника Аймерик Лапорт направи 3:0 в 12-ата минута. Унизителното 6:0 фиксира Мохамед Маран шест минути преди последния съдийски сигнал.

Срещата беше планирана като сблъсък между двете мегазвезди на 21-и век, притежаващи безброй трофеи – индивидуални и отборни, както и статистически рекорди. Кристиано Роналдо, който е играч на Ал Насър, и Лионел Меси, носещ екипа на Интер (Маями) практически не взеха участие в срещата. Реално не се случи, защото Роналдо не игра заради травма. Лео Меси пък влезе в 84-ата минута на срещата при вече решен краен изход. В началото той дори не беше вписан в протокола, но в последния момент попадна при резервите.

Според някои медии, които са с отбора на Интер (Маями), аржентинският гений изпитва дискомфорт в подколенното сухожилие след удар, получен в последната приятелска среща.

Мачът, смятан за вероятно последен шанс за многократните носители на "Златната топка" да се изправят един срещу друг на терена, беше част от приятелски турнир, в който участва и Ал-Хилал с бразилската звезда Неймар. Този клуб в момента е лидер в първенството на Саудитска Арабия. 36-годишният Меси вкара дузпа срещу Ал Хилал в понеделник, но американците паднаха с 3:4. Две минути след като отбеляза гол, Меси беше принуден да напусне терена поради травмата.