Република Корея се класира за полуфиналите за Купата на Азия след шеметен обрат с 2:1 над Австралия след продължения. Австралийците дълго време се виждаха победители, но капитанът на корейците Хюм-мин Сон отчая съперника си с две класни отигравания.

Така корейците постигнаха  втора драматична победа, след като в предишната фаза елиминираха  Саудитска Арабия след изпълнение на дузпи.

"Кенгурата" поведоха чрез Крейг Гудуин в 42-рата минута на мача. Той се възползва от грешка на корейската защита при изчистването на топката и от перфектно центриране на Натаниел Аткинсън, като се разписа с удар с левия крак от въздуха.

Десет минути преди това попадение на Хе-Чхан Хуан бе отменено заради засада.

След почивката воденият от Юрген Клинсман тим на Република Корея бе по-активен в търсенето на изравняването и създаде много положения, като добре играха защитата на австралийците и вратарят Матю Райън.

В петата минута на добавеното време на срещата Хюн-мин Сон бе фаулиран в наказателното поле за дузпа, а Хе-Чхан Хуан бе точен с безупречно изпълнение в десния горен ъгъл на вратата, което прати мача в продължения.

В 104-ата минута Хюн-мин Сон се нагърби с изпълнение на пряк свободен удар от границата на наказателното поле и с техничен удар прати топката в десния ъгъл на вратата на Райън.

Малко по-късно резервата на Австралия О'Нийл бе изгонен с директен червен картон, което утежни задачата на съотборниците му.

В последната минута на продължението вратарят на Австралия Матю Райън направи две геройски спасявания. 

Така Република Корея ще спори за място във финала с тима на Йордания, който за първи път се класира в тази фаза на турнира.