Към момента Лийдс, за който успешно от началото на годината играе българският национал Илия Груев, е уникат в английския футбол, пише "24 часа".

В първите 4 дивизии на Острова, които са професионални, няма нито един друг отбор, който да е допуснал по-малко попадения през 2024-а.

В 8-те си мача от Чемпиъншип (II ниво на футбола в родината му) йоркширци постигнаха 8 победи, вкараха 19 гола, а в мрежата им влезе само 1.

Единственият късметлия да направи пробив в добре подредената игра на “Лийдс” се оказа “Престън” и по-точно нападателят му Уилям Кейн.

Приносът на Груев за това постижение е солиден. В ролята си на дефанзивен халф 23-годишният българин игра в 7 от въпросните срещи, като пропусна само 15 мин заради смяна. Илия се справя на ниво с функцията си да стопира в зародиш опасни противникови атаки чрез здрави единоборства, пресичания на пасове и майсторски шпагати.

За представянето си нашето момче получи редица положителни оценки и вече може да се определи като разпознаваемо лице в състава на “Лийдс”. В петък Груев и компания, които са втори в класирането, приемат лидера “Лестър”