Чаби Алонсо преобрази Байер Леверкузен и води тима към историческа титла в Бундеслигата. Бившият футболист на аспирините Димитър Бербатов е впечатлен от работата на Алонсо, който е спряган да поеме Ливърпул след раздялата на мърсисайдци с Юрген Клоп.

Берба, който игра във Висшата лига за Тотнъм, Юнайтед и Фулъм, обаче предложи и алтернатива, ако Алонсо остане в Байер или поеме Байерн Мюнхен, каквито слухове има. Според 7-кратният Футболист №1 на България добър вариант за Ливърпул е и настоящият наставник на Байерн М Томас Тухел, който ще се раздели с германския гранд в края на сезона.

“Само заради името си Тухел може да си намери нова работа – коментира Бербатов. – В крайна сметка той е печелил Шампионската лига. Не смятам, че той дълго ще остане без клуб. Какво обаче предстои занапред за него? Това е въпросът, на който ще намерим отговор вероятно още в следващия сезон.”

“Все още мисля, че първият избор на Ливърпул е Чаби Алонсо, особено ако той вдигне титлата в Бундеслигата с Байер (Леверкузен). Това би било голям успех за него. Ако това наистина се случи (да спечели титлата в Германия – б.р.), Алонсо вероятно ще направи следващата крачка да поеме Ливърпул. Някои ще кажат, че може би това е твърде рано и вероятно той трябва да остане в Леверкузен още един сезон, за да се опита да донесе и европейска слава за отбора, за да докаже, че успехът в първенството не е бил случайност.”

“Все пак смятам, че Ливърпул трябва да продължи да преследва Алонсо. Ако пък не успеят да го привлекат, на пазара има и други треньори като Томас Тухел. За мен той би бил следващият кандидат за мястото на Клоп, ако нещата с Чаби не се получат“, заяви Берба, цитиран от „Тема Спорт“.