Фил Фоудън вече е футболист от световна класа, категоричен е мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола. Английският национал вкара единствения гол за победа с 1:0 срещу Борнемут и шампионите се доближиха на точка от лидера в класирането на Висшата лига Ливърпул.

"Забравете головете. Да, те наистина са важни, но виждате ли как се представя той? Виждате ли как контролира топката и ускорява играта ни? Още от младо момче той бе много качествен футболист, но Фил вече е от световна класа", каза Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс.

"Той е много добър и може да играе навсякъде. Особено в средата на терена".

Сити е в серия от 11 мача без поражение в първенството и въпреки че надпреварата за титлата с Арсенал и Ливърпул продължава, отборът на Гуардиола отново показва, че е способен да влезе в най-добрата си форма в най-важния момент.

"Календарът е много натоварен, а очакванията към нас са високи. Футболистите ни обаче са свикнали с това и вече са се доказали. Често изглежда, че всеки момент ще се огънем, но това не се случва. Наистина ме изненадват приятно", каза още той.