Заради наказание Кристиано Роналдо не игра в последния кръг на саудитското първенство, а неговият Ал Насър записа сензационно равенство срещу последния в лигата Ал Хазем (4:4).

Ал Хилал се възползва от това и с убедителен триумф у дома срещу Ал Итихад (3:1) стигна до плюс 9 точки спрямо единствения си съперник за шампионската титла. С девет кръга до края на сезона в лигата на Саудитска Арабия, това е огромно предимство и за да влоши нещата за Ал Насър, Ал Хилал е в поредица от 28 победи във всички състезания и не е допускал загуба от 21 септември 2023 г.

Това означава, че възможността да спечели трофей от националния шампионат бавно се изплъзва на Кристиано Роналдо. Последният път, в който той спечели титла, бе през 2020 г., докато все още играеше за Ювентус. Оттогава игра за Манчестър Юнайтед, без особен успех и вече втори сезон - в Ал Насър, но не успя да добави трофей към колекцията си. 

Въпреки индивидуалните успехи и факта, че все още е способен да бележи голове, последният трофей изобщо в кариерата на Роналдо е от 2021 г., когато триумфира с Ювентус за Купата на Италия. Тази година той има възможност да сложи край на лошата серия, евентуално в Азиатската Шампионска лига или в Кралската купа на Саудитска Арабия, а Европейското първенство в Германия следващото лято ще бъде една от последните му опции.