Решението на рефера Пол Тиърни да не върне топката на Нотингам Форест след подновяване на играта, минути преди победния гол на Ливърпул в деветата минута на добавеното време, е било неправилно, смята съдийският анализатор на Нотингам Марк Клатенбърг. Ливърпул спечели с 1:0 гостуването си, а срещата приключи с хаотични сцени, тъй като Тиърни бе заобиколен от ядосаните домакините, което доведе до червен картон за члена на треньорския щаб Стивън Рийд.

Пол Тиърни спря играта заради контузията на главата на защитника на Ливърпул Ибрахима Конате докато Нотингам атакуваше, а нападателят Калъм Хъдсън-Одой владееше топката. Играта бе подновена с удар на вратаря на Ливърпул, след което гостите овладяха топката, а Дарвин Нунес реализира победното попадение.

"Правилото гласи, че ако реферът спре играта, на което има право за нараняване на главата, топката трябва да се върне при отбора, който я владее. Нотингам Форест очевидно имаше притежание на топката", каза Марк Клатенбър, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Това, което ще направим, е да говорим с отговорниците за професионалните съдии в Англия и Висшата лига, и ще обсъдим какво се случи на терена, за да преценим действията си в бъдеще. Собственикът (Евангелос Маринакис) е доста разстроен... той иска да види резултати и чувства, че още едно решение е било срещу клуба", добави Клатенбър

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че Тиърни е взел същото решение срещу неговия отбор по-рано в мача.

"Това се случи точно по същия начин, както през първото полувреме, но обратното... Сега предполагам, че това е правилото. Разбирам гнева на Нотингам, разбира се... Случи се два пъти и беше процедирано по същия начин, така че наистина не виждам причината за дискусиите", коментира Клоп.