Селтик не успя да се възползва от грешката на Рейнджърс вчера и след загубата от Хартс с 0:2 остана на 2 точки от големия си съперник, който продължава да е лидер в класирането. 

Вчера Сините паднаха с 1:2 от Мъдъруел, а ден по-късно Детелините бързо разбраха, че това вероятно няма да бъде техният ден. 

Първо в 12-ата минута Адам Ида пропусна дузпа, след като не изпълни добре и вратарят Кларк спаси с крак, а след това в 16-ата кореецът Хюн-Юн Ян вдигна високо крака си и ритна в лицето съперник. Първоначално реферът му показа жълт картон, но след това бе призован да прегледа отново ситуацията и промени решението си, като изгони играча на Селтик. 

Малко преди почивката Сърцата получиха дузпа за игра с ръка, при която Джордж Грант прати Джо Харт в обратния ъгъл, а в 56-ата минута Лорънс Шанкланд вкара и втори гол за отбора си с нисък удар, за да подпечата успеха. 

След мача мениджърът на Селтик Брендън Роджърс обвини съдиите за загубата, като отборът му загуби за втори път от Хартс през сезона и остана с 68 точки, докато Рейнджърс е със 70. Сърцата са трети с 55.