Христо Стоичков получи поредно признание далеч след края на футболната си кариера. Камата бе нареден сред най-великите футболисти за всички времена, играещи с левия крак. Класациятаизготви американският спортен сайт Sport Unlimited News. В нея са все футболни гиганти като Лионел Меси, Ривалдо, Диего Марадона, Ариен Робен, Алфредо Ди Стефано и Джика Хаджи.

„Каквото е Хаджи за Румъния, това е Христо Стоичков за България – се казва в публикацията, намерила място на платформата MSN. - „Кинжалът“ се наслади на най-добрите си години в „Барселона“ на Йохан Кройф и влезе в историята, като спечели Златната топка през 1994 г., същата година, в която изведе България до историческо четвърто място на Световното първенство по футбол.“

И друг път Стоичков е бил в елитната компания на световни легенди, когато става въпрос за класации. По традиция на 13 август светът отбелязва Международния ден на левичарите, а тогава Кавалера на „Златната топка“ застава до най-великите в спорта. Такива са още Рафаел Надал, Конър Макгрегър, Бейб Рут и други.

В края на миналата година Стоичков бе посочен като най-добрият, подвизавал се в испанския футбол през 90-те години, според авторитетното FourFourTwo. Българинът изпревари имена като Раул, Луиш Фиго и Роберто Карлош.