Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че победата над Наполи за постигане на четвъртфинал в Шампионската лига на 12 март е един от най-хубавите моменти в кариерата му.

Шампионите на Испания спечелиха с 3:1 на Олимпийския стадион, за да подпечатат победата с 4:2 срещу миналогодишните победители в Серия А и да се върнат в последните осем за първи път от 2020 г. насам.

"Имаше много несправедливи критики, (че сме) смешката на Шампионската лига, трябваше да играем с това напрежение", каза Шави на пресконференция.

"Трябваше да бъдем по-добри от Наполи и бяхме, това е повече от заслужено класиране, това е един от най-добрите ми моменти като треньор на Барселона."

Треньорът заяви, че няма да промени мнението си за напускане в края на сезона - решение, което взе през януари. Оттогава насам отборът е непобеден в девет мача.

17-годишният централен защитник Пау Кубарси получи наградата за играч на мача, а Шави засипа с похвали младия защитник, който е ключов през последните седмици.

"Той е много рационално момче, има много ум, търпелив е, много скромен, иска да се усъвършенства", каза Хави.

"Внезапната му поява е прекрасна за Барселона и испанския футбол - гледаме защитник от най-високо ниво за години напред".

Подобно на Шави, Кубарси заяви, че това е бил мач, който трябва да се запомни. "Това беше един от най-хубавите дни в живота ми", каза Кубарси пред Movistar.

"Отборът заслужава този трофей за играч на мача, толкова съм щастлив, но ние сме група“