Треньорът на Барселона Шави Ернендес говори за състоянието на отбора си преди гостуването на Атлетико Мадрид утре в дербито в Ла Лига.

"Мачът с Атлетико Мадрид е жизненоважен за Ла Лига, както и всички останали. Те са ниво Шампионска лига и са силни, особено вкъщи благодарение на феновете си. Много добре се справят последните години. Ще бъде голям мач със сигурност. Те не са губили вкъщи от миналия сезон, когато отново ние играхме тук", каза Шави на пресконференцията си преди мача.

"Пари Сен Жермен е един от най-трудните съперници, които можеха да ни се паднат в Шампионската лига. Луис Енрике е брилянтен, неговите отбори играят много добре. Един от най-опасните съперници, но имаме амбицията да направим големи мачове на четвъртфиналите. Позитивно е, че реваншът ще бъде у дома. На хартия те са фаворит и предвид финансовото състояние на двата клуба. Сега  е моментът да мечтаем и да мислим, че можем да се борим с един от най-добрите отбори в Европа", каза още каталунецът.

"Мемфис Депай го познаваме добре, може да направи разликата. Когато е мотивиран и вдъхновен, вкарва важни голове. В първия мач вече ни създаде проблеми", каза той за нападателя на Атлетико.

"Участвам в подготовката за следващия сезон, защото искам най-доброто за Барселона. Решението ми не се променя. Ще направя всичко, за да подобря отбора. Барса е млад отбор, но с много талант", обеща специалистът.

"Гризман не остана по икономически причини. Той е играч, който ми харесва много. Може да играе като халф или нападател, да организира отбора. Не остана при нас поради много прогнози, но най-вече заради тавана на заплатите", каза Шави за звездата на съперника.

"Идеята е да остана в Барселона до 20 юни. След това ще си почивам", каза още Шави Ернандес.