Бившите футболисти на Манчестър Юнайтед и настоящи анализатори Рой Кийн и Гари Невил не изключват възможността английският селекционер Гарет Саутгейт да замени Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед. Постът на мениджъра е сериозно разклатен, а "червените дяволи" може да не стигнат до участие в Шампионската лига през есента.

Според последните информации, Юнайтед ще привлече спортния директор на Нюкасъл - Дан Ашуърт, който сам пожела да напусне "свраките" след края на сезона. Той е работил със Саутгейт във Футболната асоциация, а Кийн и Невил виждат в него ключа за привличането и на Саутгейт.

"Това е напълно възможно да се случи. Всички обаче са на мнение, че Саутгейт най-вероятно ще остане начело на националния отбор при добро представяне на европейското първенство. Може би при титла. Ако ли не я вземат, то може би неговото време ще приключи", каза Кийн за Stick to Football podcast на Sky Bet, цитиран от ДПА.

"Той има добри взаимоотношения с Дан Ашуърт, тъй като двамата са работили заедно и в миналото. Няма да бъда изненадан, ако това се случи".

Гари Невил заяви, че до този момент не си е представял мениджър с профила на Гарет Саутгейт в Манчестър Юнайтед. Бившият защитник обаче предполага, че наличието на Ашуърт може да направи това реалност.

"До момента не съм си и помислял за Гарет Саутейт като мениджър на Манчестър Юнайтед. Чисто психологически, просто не си го представях. Сега обаче мога, тъй като в отбора ще бъде и Дан Ашуърт", каза Невил.

"Трябва обаче да се запитаме какво трябва да направи Ерик тен Хаг, за да остане на мениджърския пост в Манчестър Юнайтед? Примерно, достатъчно ли е да спечели ФА Къп, или трябва и да влезе в топ 4 и в Шампионската ли?".