Португалия разби Швеция с 5:2 в контрола, играна в Гимараеш и записа 11-а поредна победа. Сблъсъкът предложи доста положения и удари, като иберийците бяха по-ефективни. 

Без Кристиано Роналдо, който е на почивка, както и други звезди като Жоао Кансело, Диого Дало, Рубен Невеш, Витиня и Жоао Феликс, домакините нямаха никакви проблеми. 

Двубоят бе дебют за новия бос на скандинавците Йон-Дал Томасон, който обаче със сигурност не е останал особено доволен от представянето на своя тим, който получи 3 гола още до почивката. 

В 24-ата минута Бернардо Силва удари гредата, а веднага след това Рафаел Леао откри с удар в далечния ъгъл. В 33-ата Матеус Нунеш остана свободен и също вкара, а в 45-ата Бруно Фернандеш направи 3:0 отблизо. 

Головете продължиха и след паузата. Брума вкара 4-ия гол в 57-ата минута, но веднага Виктор Гьокереш върно едно попадение, за да се стигне до 61-ата минута, когато Гонсало Рамош отбеляза за 5:1. В самия край Густаф Нилсон реализира с глава, за да направи поражението на шведите малко по-приемливо. 

Леао и Бруно Фернандеш играха само през първото полувреме, а и някои от другите играчи на домакините бяха заменени след почивката. 

Следващата седмица португалците гостуват на Словения, а Швеция ще приеме Албания в следващите си контроли.