Русия отмени планираната приятелска среща с Парагвай, която бе насрочена за понеделник в Москва, след терористичния акт в близост до столицата на страната, съобщиха от местния футболен съюз. Над 130 души загинаха, след като четирима въоръжени откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала близо до Москва, като "Ислямска държава" пое отговорност за случилото се.

Русия, която е със забрана от участие в турнири под егидата на ФИФА и УЕФА от февруари 2022-а насам, когато започна инвазията в Украйна, може да играе само контролни мачове и разби Сърбия с 4:0 в четвъртък в московската "ВТБ Арена" - същото съоръжение трябваше да приеме и мача с парагвайците в понеделник.

"Във връзка с терористичната атака в Красногорск, Руският футболен съюз и Парагвайската футболна асоциация решиха да отменят мача между националните отбори на Русия и Парагвай", се казва в съобщението на РФС.

Всички развлекателни и масови прояви в Русия бяха отменени вчера от местното министерство на културата, а РФС обяви днес, че е отложил всички двубои в техните първенства, насрочени за този уикенд.