Отборите на Република Ирландия и Белгия завършиха при равенство 0:0 в приятелска футболна среща, играна в Дъблин. Домакините можеха да поведат в 28-ата минута на двубоя, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но 19-годишният нападател Евън Фъргюсън пропусна. Белгия удължи серията си без поражение на 12 срещи.

Фъргюсън застраши вратата на белгийците и секунди след почивката след като засече центриране от Роби Брейди, но бе неточен при удара си глава. В последните минути Тома Мюние пропиля възможност за Белгия.

Република Ирландия стана първият тим, който не допуска гол срещу Белгия от Хърватия на Мондиал 2022. Ирландците приемат Швейцария в още една контрола на 26 март, докато същия ден Белгия ще гостува на Англия в Лондон за приятелски мач.

Тимът на Австрия победи Словакия с 2:0 като гост в контрола, играна в Братислава и остава само с една загуба в последните си 13 мача.

Кристоф Баумгартнер даде преднина на гостите още в шестата секунда, възползвайки от асистенция на Михаел Грегорич. Попадението бе най-бързото, регистрирано в международния футбол на национално ниво. 24-годишният Баумгартнер спринтира от центъра на терена, преодоля трима защитници и прати топката във вратата на Словакия за 1:0.

Второто попадение падна в последните минути на двубоя. Андреас Вайман бе точен в 82-ата минута от близко разстояние за крайното 2:0 в полза на Австрия.

Шампионът от турнира за Купата на Африка Кот д'Ивоар направи равенство 2:2 срещу отбора на Бенин в приятелски двубой, игран в Амиен (Франция). Бенин повеждаше на два пъти след голове на Жуниор Олайтан в осмата и 51-ата минута, а за Кот д'Ивоар се разписаха Макс-Ален Градел за 1:1 в 29-ата минута и Умар Диаките за 2:2 в 69-ата минута на мача.

За Кот д'Ивоар предстои още една контрола срещу Уругвай отново на френска земя – в Ланс във вторник.