Нападателят Виктор Осимен ще напусне Наполи през лятото, което означава, че все още действащият шампион на Италия ще трябва да търси негов заместник. Gazzetta dello Sport твърди, че има няколко кандидати за позицията на нигериеца.

Фаворит за негов заместник е нападателят на Фейенорд Сантиаго Хименес. Мексиканецът премина във Фейенорд през 2022 г. и играе фантастично. През този сезон той има 21 гола в 25 мача.

Трансферът му би струвал на Наполи 50 милиона евро, но това няма да е проблем, защото очакванията са, че клубът ще спечели много повече от продажбата на Осимен. Спряга се и имито на канадския национал от Лил Джонатан Дейвид, чиято цена е драстично по-ниска, тъй като има договор до лятото на 2025 г. Нидерландският национал от Болоня Джошуа Зиркзее също е вариант за „небесносините“.

В същото време ръководството на Наполи е изготвило списък с имена на треньори, с които ще бъде преговаряно да поемат отбора от лятото. Клубът обмисля да привлече 46-годишния Винченцо Италиано от Фиорентина, като това е основната опция за неаполитанците. Рафаеле Паладино (Монца) и Франческо Фариоли (Ница) са останалите двама треньори, които са следени от ръководството на „партенопеите“.