Бившият национал и футболист на Ювентус, Фиорентина и Лече Валери Божинов говора пред медиите в Италия, че бившият му съотборник Рафаеле Паладино го чака голямо бъдеще като треньор.

"Познавам го още от престоя в Ювентус, след това имахме възможност да играем заедно и в Парма. Според мен е готов да води голям отбор, защото е много спокоен и уверен, интелигентен и търпелив. Много е израснал, има ясни идеи, има своя философия, а Монца прави невероятен шампионат. Трябва да се направят комплименти на целия му щаб. Отборът заслужава аплодисменти", каза Божинов пред tuttomercatoweb.com.

"Паладино е имал големи треньори, като Юрич и Гаспарини и това е повлияло. Много съм доволен и щастлив, пожелавам му да направим скок напред, защото заслужава. Вижда се неговия почерк. Може да работи и в Ювентус, бил е там. Ще направи голямо кариера, желая му го. Надявам се в бъдеще да го видя в Юве", каза още българинът.

"Хубаво е, че Ювентус се бори за Шампионската лига, но в ДНК на клуба е да се бори за титлата. Интер е по-силен, много по-силен сега, но следващия сезон Юве ще се бори за скудетото", каза още пред изданието Валери Божинов.