Бившият испански национал Жерард Пике коментира отношенията си с Лионел Меси в подкаст. Пике призна, че не е поздравил аржентинеца за спечелването на Световното първенство преди година и половина, въпреки че са играли заедно дълго време в Барселона и са спечелили три Шампионски лиги. 

„Ами…всъщност изобщо не поздравих Меси. Звучи налудничаво, но е истина. Не следях Световното първенство. Гледах само финала, дори не целия мач. След като се пенсионирах, трябваше да се оттегля от спорта. Взех си почивка от спорта, защото последните няколко месеца от кариерата ми бяха наистина трудни“, каза Пике. Той подчерта, че Меси е най-добрият играч на всички времена.

„Разбира се, смятам, че Меси е най-добрият играч на всички времена по отношение на таланта. Кристиано работи усилено, за да се бори с него за първото място, но когато погледнете кариерите им, избирам Меси, разбира се. Освен това показа, че на 35 години може да стане световен шампион“, каза бившият играч на Барселона, цитиран от "Труд".

След напускането на Меси от Барселона през август 2021 г. стана ясно, че Пике се е опитал да настройва президента на каталунците Жоан Лапорта да се раздели със звездата, за да спести огромната му заплата в баланса на клуба.