Манчестър Юнайтед  оцеля като по чудо при визитата си на Брентфорд в среща от 30-ия кръг на Висшата лига, стигайки до късметлийско 1:1. Хората на Ерик тен Хаг удържаха тоталната канонада на съперника си по време на двубоя в Лондон, за да се стигне до уникалната драма в 14-минутното добавено време, в което първо „червените дяволи“ поведоха в резултата в 6-ата от тях, но 180 секунди по-късно „пчеличките“ се докопаха поне до точката.

Домакините тотално надиграха именития си противник, но нямаха шанс пред вратата на пазилия като лъв Андре Онана. Късметът също покри Ман Юнайтед, след като на цели 4 пъти топката срещата гредите на рамката, пазена от камерунския страж.

Така се стигна до драмата в края, когато първо резервата Мейсън Маунт откри резултата в 6-ата минута на добавеното време. Все пак Брентфорд успя поне да изравни, за да не остане капо. Попадението реализира Кристофър Айер в 9-ата от допълнителните минути. Голът в мрежата на Онана дойде чак при 31-ия удар, отправен по посока на вратата му (само 5 обаче бяха точки).

„Пчеличките“ пропиляха още куп положения. Веднъж таранът им Айвън Тони прати топката във вратата на гостите в 73-ата минута, но ВАР отмени попадението заради засада на нападателя, който се отличи и с немалко пропуски. Показател за доминацията на Брентфорд на терена е и фактът, че хората на Томас Франк изпълниха и цели 14 корнера.

Тимът на Ерик тен Хаг остава на 6-ото място в класирането с добавената точка. Ман Юнайтед е с актив от 48 пункта, изоставайки с 11 от 4-ия Астон Вила и с  8 от Тотнъм, който заема петата позиция. Брентфорд е 15-ти с 27 точки и продължава битката за оцеляването си. „Пчеличките“ са в черна серия от 10 поредни мача, в които не познават вкуса на успеха.

Двубоят в Лондон започна двуостро. Айвън Тони още преди да изминат и 2 минути не успя да стреля към вратата. Секунди по-късно Бруно Фернандеш би покрай дясната греда.

Постепенно хората на Томас Франк взеха инициативата и положенията пред вратата на Андре Онана зачестиха. В 24-ата минута Айвън Тони едва не откри резултата. Нападателят получи перфектен извеждащ пас, след което би, но тресна лявата греда.

„Пчеличките“ продължиха да тормозят отбраната на гостите. Така в 32-ата минута Занка стреля с глава, но ударът му се отби в напречния стълб.

Натискът на домакините продължи и в 42-ата минута Расмусен шутира, но Линдельоф се намеси и блокира удара му. Последва и поредно спасяване на Онана. В крайна сметка Юнайтед удържа натиска на Брентфорд до почивката.

След антракта двубоят продължи в същото русло. Все пак и гостите показаха зъби в предни позиции. В 54-ата минута Хойлунд пробва рефлекса на Марк Флекен, който блесна със страхотна изява под рамката.

Само 120 секунди по-късно Андре Онана отново спаси гостите. Този път той пресече опасен пас на Ярмолюк.

Последва нов отличен шанс за Брентфорд. В 58-ата минута Уиса стреля от воле от точката на дузпата, ала пак късметът пак спаси Юнайтед, след като кълбото разтресе левия страничен стълб.

Гостите отговориха с удар на Антони, профучал на сантиметри от целта в 72-ата минута. В ответната атака на Брентфорд  асистент-реферът маркира засада, след като Айвън Тони заби топката в мрежата, падайки. Проверката на ВАР показа, че той е бил със сантиметри в нередовна ситуация.

В 79-ата минута Брентфорд тресна гредата за четвърти път в мача. Този път късметът да я нацели имаше Брайън Мбемо.

Домакините не се отказваха и продължиха да търсят гола до края на мача. Те обаче така и не успяваха да намерят път към вратата на Онана. В 86-ата минута нов удар на Тони профуча на сантиметри от целта.

Истинската драма настъпи в първоначално даденото 9-минутно в продължение. В 6-ата минута  от тях „червените дяволи“ шокираха домакините. Каземиро пусна хитър пас към резервата Мейсън Маунт, който би покрай вратаря Марк Флекен за 0:1

Все пак донякъде правдата възтържествува и Юнайтед не стигна до поредната си късметлийска победа. В 9-ата минута от добавеното време или 180 секунди след гола за гостите, Брентфорд се докопа поне до  равенството. Айвън Тони изведе Кристофър Айер в пеналта и той матира Онана с 31-ия удар към вратата за крайното 1:1.

Брентфорд – Манчестър Юнайтед 1:1

Голмайстори: 0:1 – Мейсън Маунт (90+6), 1:1 – Кристофър Айер (90+9)

Брентфорд: Флекен, Занка, Айер, Колинс, Расмусен, Ярмолюк, Йенсен, Янелт, Люис-Потър, Тони, Уиса

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Варан, Линдельоф, Далот, Мактоминей, Мейно, Гарначо, Фернандес, Рашфорд, Хойлунд