Европейската футболна централа (УЕФА) обеща да предприеме мерки срещу играчите, които спорят със съдиите по време на мачовете и да ги "притискат" по терена по време на предстоящото Европейско първенство в Германия, предаде АП.

Роберто Розети, който директорът на съдиите към УЕФА, се обърна към селекционерите на 24-е отбора на първенството и ги призова те да гарантират, че футболистите им ще проявяват уважение към официалните лица по време на срещите.

"Недопустимото поведение на играчите е проблем за съдиите. Футболистите се влияят от вас и ако сте спокойни, играчите също ще бъдат по-спокойни", обърна се Розети към треньорите във вторник.

"Искаме да избегнем ненужни картони и са предпазим имиджа на спорта, така че ще бъдем строги с подобно поведение. Това е заради имиджа на спорта и съобщението, което оставяме на следващите поколения. Трябва да направим нещо, защото вие сте много важни за нас", каза още италианецът.

Розети е бивш арбитър, който е ръководил финала на Европейското първенство през 2008, в който Испания победи Германия с 1:0.