Крилото на Наполи и грузинския национален отбор Хвича Кварацкхелия посъветва децата, които искат да станат футболисти, да играят по-често на улицата в квартала, тъй като това ще им помогне в контрола на топката.

"Играех с приятелите си навън всеки път, когато излизах от къщи, дори след тренировка играех с тях. Направих първите си стъпки във футбола на улицата. И мисля, че можете да видите това, ако ме гледате как играя. На улицата често докосвате топката и не обичате да се разделяте с нея. И дори сега, когато играя на истински игрища, на големи стадиони, все още се опитвам да играя по същия начин, както правех тогава на улицата. Улиците ме издигнаха като футболист и ме вдъхновиха".

"Когато бях на осем години, започнах да играя в истински клуб, в добра академия, след което на 11 години се преместих в голямата академия на Динамо Тбилиси. Прекарах пет години там, това е страхотна академия, която създаде много добри играчи. Живеех там и всички в клуба ми помогнаха много. Когато бях дете, гледах много мачове от Серия А, знаех, че италианските защитници са най-добрите в света. В Грузия, когато говориш за италиански футбол, веднага се сещаш за страхотни защитници“, каза Кварацхелия, цитиран от журналиста Алфредо Педула.

През този сезон Кварацхелия взе участие в 39 мача във всички турнири, в които записа 10 гола и седем асистенции.