Аржентинската суперзвезда Лионел Меси за пореден път доказа невероятната си класа, разписвайки се по ефектен начин за успеха на Интер (Маями) с 3:2 като гост над Спортинг (Канзас Сити) в първенството на американската Мейджър-лига.

Срещата се игра на стадион Ероухед в Мисури и беше третата най-посетена в историята на МЛС, след като се изсипаха 72 610 зрители. Голяма част от тях чисти любители на футбола и подкрепящи всяко хубаво отиграване, имаха късмета да видят как Лео Меси бележи за 2:1 във вратата на домакините в 51-ата минута.

Той получи топката Давид Руис, напредна към границата на наказателното поле и оттам с левия крак прехвърли майсторски вратаря Тимъти Мелия, за да влезе топката точно под гредата. Шпагатите на двама бранители изобщо не го затрудниха в това му изпълнение. За Лео Меси това е четвърти пореден мач с гол

Иначе домакините откриха резултата в 6-ата минута чрез Ерик Тимъти, а в 18-ата Диего Гомес изравни след асистенция на Меси. Отново Ерик Тимъти изравни в 58-ата минута след изпълнение на ъглов удар от Даниел Салой и последвали рикошети в наказателното поле. Но добрият приятел на аржентинската звезда и негов съотборник и в Барселона Луис Суарес вкара за 2:3. Той получи подаване от Гомес, който пък наказа грешка в защитата на Спортинг Канзас Сити. За Суарес това е гол номер 6 в Лигата този сезон. Меси имаше прекрасната възможност да вкара доста по-рано, в 27-ата минута. Изстрелът му от 11-12 метра с левия крак обаче беше спасен от вратаря Мелия. В 41-ата минута той стреля от фаул от над 20 метра, а топката мина покрай дясната греда.

"Голът на Меси беше наистина невероятен! Но да ви кажа, не ме изненада никак, защото такива ги прави постоянно на тренировките. Нормално изпълнение за футболиста Меси, заяви защитникът Бенжамен Кремаски, който играе за Интер (Маями). След това по темата се изказа и треньорът на домакините – бившият американски национал Питър Върмес, играл на Световни първенства. Видяхте подаването му за първия гол – обръщане и едно докосване. Видяхте и вторият гол, който сам вкара. Неща като тези не се виждат много често в МЛС, призна Върмес.

Интер (Маями) води в класирането на Източната конференция на Лигата с 15 точки и един гол по-добра голова разлика от Ню Йорк Ред Булс, които също имат 15. Калъмбъс Крю е с 13 на 3-ото мястоо. Спортинг Канзас Сити е на 8-о място на Запад с 10 пункта.