Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман се надява, че спечелената титла от Байер Леверкузен ще даде допълнителен импулс за националите в отбора за предстоящото Европейско първенство през юни и юли, на което Германия е домакин.

Големи надежди се възлагат на Флориан Вирц, който прави изключителен сезон с екипа на Леверкузен и се очаква да играе като номер 10 за Германия на Евро  2024. Вирц направи хеттрик при победата с 5:0 срещу Вердер Бремен, която узакони първата титла на Германия за Леверкузен.

Халфът Роберт Андрих и защитникът Йонатан Тах изглежда също ще започнат като титуляри за Германия през юни.

"Това може да бъде само добро за нас като отбор“, каза Нагелсман в изявление в неделя.

Леверкузен сложи край на 11-годишната доминация на Байерн Мюнхен в Бундеслигата и има 29 мача в лигата без загуба и 43 мача във всички турнири.

"Почеркът на треньора Шаби Алонсо е ясно разпознаваем. Играчите действат като едно цяло, тактически са дисциплинирани и силни в единоборствата, като в същото време умеят да променят темпото, креативни са и горят в играта. Изпълненията на отбора са доказателство за това колко важна е правилната комбинация качество и манталитет“, добави Нагелсман.

Дори детронираният шампион Байерн призна заслужения успех на Леверкузен.

"Титлата е абсолютно заслужена за Леверкузен. Това е тяхната награда за изключителен сезон и страхотен футбол", каза президентът на Байерн Херберт Хайнер.

"Целта на Байерн сега е трофеят да се върне в Мюнхен. Ще се видим през новия сезон", добави той.