Медиите в Турция не спират да хвалят работата на Станимир Стоилов в Гьозтепе. Българският специалист, който е много близо до това да сложи край на копнежа на клуба за участие в Суперлигата.

Четири кръга преди края на шампионата в Първа лига Гьоз-Гьоз заема второ място във временното класиране с 60 точки, като се нуждае от две победи в оставащите си мачове, за да си осигури промоцията, без значение от резултатите на отборите след него.

„Българският треньор Станимир Стоилов, които встъпи в длъжност в 12-ия кръг на първенството, което „жълто-черните“ започнаха болезнено, промени съдбата на клуба. Опитният наставник се превърна в един от най-важните герои на Гьозтепе със своята философия на игра и успешно представяне“, пише сайтът Gazete Yenigun.

„Стоилов направи страхотен старт на кариерата си в Турция. Той пое тима на шесто място в класирането и бързо го върна в битката за промоция. Стоилов постигна 12 победи в 18 мача начело на Гьозтепе".

"През този период отборът направи още 4 равенства и загуби два пъти. Воденият от Станимир Стоилов отбор събра 40 точки, което прави средно по 2.22 на мач. Атакуващият футбол и успешните резултати доведоха „Гьоз-Гьоз“ до вратата на Суперлигата“, гласи още материалът.