Бившият сръбски нападател Саво Милошевич беше уволнен от поста национален селекционер на Босна и Херцеговина, след като не успя да класира тима на Евро 2024 в Германия, съобщават медиите в страната.

Футболната асоциация на Босна и Херцеговина реши да не поднови договора с Милошевич, след като той не успя да изведе националния отбор на Европейското първенство. В допълнителните квалификации тимът беше отстранен от Украйна. Милошевич беше третият треньор на тима в рамките на една година, след като го назначиха през септември.

Отборът се провали в квалификациите, но имаше гарантирано място на баражите заради успеха в Лигата на Нациите под ръководството на българина Ивайло Петев.

Той обаче не получи нов договор и мястото му от януари 2023-а година зае легендата Фарук Хаджибегич, който изкара до юни, когато победи само Лихтенщайн и беше сменен от Мехо Кодро.

Живеещият в Испания бивш плеймейкър остана на поста 50 дни и също беше сменен, този път с Милошевич. При провалени квалификации задачата му беше да спечели баражите, но това не се случи. И така от есента Босна и Херцеговина в новото издание на Лигата на нациите ще има нов треньор.