АПОЕЛ (Никозия), където играе Георги Костадинов-Мечката, може да направи сериозна крачка към титлата в кипърското първенство в неделя (21-и арпил), когато приема първенеца от миналата кампания Арис (Лимасол), а 30 минути по-рано АЕК (Ларнака) излиза срещу Омония.

Три кръга преди края на шампионата "жълто-сините" от Никозия имат 69 точки на върха, АЕК е след тях с 68. Следват Омония с 65 и Арис с 61.

Сайтът kerkida.net отбелязва, че при гостуването на Пафос тимът на АПОЕЛ е спечелил заради две основни причини – 100-процентова ефективност в атака и защита, която почти не позволила удари към вратата на Вид Белец.

"Доброто представяне на Костадинов безспорно е ценен инструмент в ръцете на треньора Рикардо Са Пинто. На мача в Пафос се видя, че предишните решения на португалеца да не го остави цял мач може да е една от причините, които струват загуби на точки. Българинът игра добре и не трябва да губи нито минута в мачовете докрая, ако в АПОЕЛ искат титлата. Когато има ден, той просто е всеяден. И макар да допринесе значително за неделната победа, сега ще има още по-трудна задача", се казва в информацията.

АПОЕЛ не е вдигал титлата в Кипър от 2019-а година или още преди пандемията от КОВИД-19, което прави феновете нетърпеливи, а всяко решение на треньора се следи под лупа. Всъщност тимът мина през най-трудния период без реален наставник на пейката по време на мачовете и изглежда на финалната права.

"Ганаецът Кингсли Сарфо и Костадинов оформиха почти перфектен тандем, който не позволява на противниците да преодолеят тази линия. С умната си игра Костадинов е диригентът, а енергичният Сарфо не оставя и най-малка възможност за пролука. Този тандем е задължителен колкото и започването на състава с вратар", отбелязва пък balla.com.cy и прогнозира стартовия състав.

Главен съдия на мача ще бъде 41-годишният португалец Фабио Верисимо, а на срещата АЕК (Ларнака) – Омония (Никозия) е изпратен Мортен Крог Хансен (Дания).